Videobranchens svære vilkår

3c6db986b060e4f9_640_film

Rundt omkring i verden har der lige siden 1970´erne været muligheder for at finde en videobutik i de fleste større byer, hvor man kunne låne film, som man kunne afspille derhjemme.

I starten var denne fornøjelse kun forbeholdt de velhavende, og video var en stor luksus, men i løbet af 1980´erne faldt priserne på både videomaskiner og film, så video nu blev tilgængeligt for alle, og de fleste blev afhængige af videofilm i større eller mindre grad.

Den teknologiske udvikling ændrer sig imidlertid med så hastige skridt, at videomarkedet konstant ændrer sig, og i dag er det sværere end nogensinde før at have en videoforretning, da mange kunder strømmer andre steder hen, og især mobiltelefoner og internet har fået et godt tag i de fleste.

 

Konkurrencen i videobranchen

Det var meget nemmere at overskue markedet før, da der kun fandtes få typer medier, hvor man kunne få fat i film, idet film enten kunne ses i biografen, på TV eller lejes i videoforretningen, og alle disse steder kunne filmrettighedshaverne nemt få deres indtægter ind igen.

I dag har udbredelsen af internet, antenneforeninger, streaming, fildelingstjenester og DVD-afspillere givet så meget konkurrence til videobutikkerne, at flere af dem har drejet nøglen om, da kunderne svigter i stor grad. Den store amerikanske videokæde Blockbuster måtte også kaste håndklædet i ringen, men der findes stadig steder rundt omkring, hvor man kan hygge sig ved at leje film, men alle kan mærke konkurrencen på området.

Mange lande har helt forbudt mange populære internettjenester, som var ulovlige, da man udsendte piratkopier af de nyeste Hollywood film, som naturligvis tiltrak mange seere. Det er især hjemmesiderne Popcorntime samt The Pirate Bay, hvor alle frit kan streame eller downloade de nyeste film og serier, som derefter kan ses på både TV, projektor eller mobiltelefon, og man kan kopiere dem til DVD og låne dem til venner og bekendte.

 

Fremtiden i videobranchen

Det er svært at vurdere, hvordan fremtiden for videomarkedet vil se ud, da udviklingen går så hurtigt, og medierne konstant udskiftes med nye opfindelser.

Med stadigt stigende hastigheder og båndbredde på internettet kan man nemt forestille sig, at film i endnu større grad vil distribueres på denne nemme måde, da film så vil kunne hentes på få sekunder, selvom de fylder mange GB, idet vi især foretrækker film i høj opløsning, der jo desværre fylder meget uanset om mediet er DVD, Blueray eller internet.

Mange internetudbydere og antennenetværk kan i dag tilbyde masser af film til lavpris til deres kunder, og flere TV selskaber leverer også udsendelserne online i større grad end tidligere, så udviklingen tyder på, internettet overtager kunderne, og det bliver derfor endnu mere svært for de separate videobutikker at få kunder nok.

 

 

You may also like...