Utroskab koster TV2 direktør dyrt

 

Direktørjobbet for TV2 har i en længere periode været beklædt af Michael Dyrby, der netop har opsagt sin stilling som nyhedsdirektør på TV-stationen. Årsagen til han har opsagt sin stilling er på grund af private forhold.

Faktisk oplyser den afgående TV-direktør Michael Dyrby detaljer om årsagen til beslutningen, da han erkender, det skyldes en affære, og han har hurtigt indset, affæren ikke kan holdes skjult for offentligheden, da andre er kommet i besiddelse af kompromitterende materiale, som muligvis er afslørende beskeder eller billeder.

En topstilling som nyhedsdirektør hos TV2 giver en årsløn på flere millioner kr., så tabet af dette job kommer i første omgang til at koste Michael Dyrby mange penge i tabt indkomst.

Fakta om Michael Dyrbys affære

Mange mennesker har affærer ved siden af deres ægteskab, og langt fra alle affærer offentliggøres. For et par måneder siden var en kendt datingside for folk i parforhold og ægteskab blevet hacket, og disse hackere offentliggjorde mange kendte menneskes affærer, hvilket gav mange nye skandaler i kølvandet.

Michael Dyrby havde sikkert også foretrukket, at skandalen aldrig så offentlighedens lys, men affæren er desværre lækket, så derfor valgte han selv at offentliggøre affæren med oprejst pande og tage imod konsekvenserne som en mand. Han mener selv, en stilling som nyhedsredaktør på TV2 kræver en leder, der både er respekteret og træffer velovervejede beslutninger, og han hører ikke længere selv til denne kategori.

Rygterne på internettet hævder, lækagen drejer sig om belastende sms’er og nøgenbilleder, hvilket sagtens kan være forklaringen på nyhedschefens beslutning til at annoncere sin afgang fra topposten. Michael Dyrby udtaler kun følgende om affæren:

»Jeg har for nylig haft en kortvarig affære. I den anledning har jeg truffet nogle hensynsløse og forkerte beslutninger, der har sat mig i en sårbar position. Det kan man ikke som nyhedsdirektør. I forbindelse med affæren har der været udvekslet kompromitterende materiale. Det er beskyttet af lov om privatlivets fred, men kan udnyttes. Selve sagen er reelt privat og uden konsekvens og perspektiv for andre end min familie og jeg. Mit fokus vil fremadrettet ligge her – hos dem, jeg har såret allermest. Jeg har derfor heller ikke yderligere kommentarer end denne.«

Andre folks reaktioner

Mange personer har allerede reageret og kommenteret Michael Dyrbys affære, og de fleste respekterer hans beslutning som modig, så han finder sikkert et andet godt job, når efterdønningerne har lagt sig.

I mellemtiden har nyhedschefen på TV2 Mikkel Hertz midlertidigt overtaget rollen som nyhedsdirektør. Mange personer har åbnet for en debat om, hvad der er nødvendigt, når folk i topposter afsløres med belastende nøgenbilleder, som måske kommer i ugebladene til fuldt offentligt skue.

Mange mener også, den slags burde være omfattet af privatlivets fred, men det er virkeligt svært at holde den slags skandaler skjulte for de mange nyhedshungrende journalister rundt omkring i verden. I mange krævende direktørjobs er det nødvendigt at have et godt image, så derfor opstår der ofte denne slags etiske problemstillinger, når en affære når ud til offentligheden.

You may also like...