Værd at vide om voksenuddannelser inden du søger optagelse

Det kan være svært at komme tilbage på skolebænken som voksen, hvorfor der også er en stor grad af frygt forbundet med det blandt mange voksne. Men niveauet og miljøet er typisk helt anderledes på en voksenuddannelse, og der bliver netop taget hensyn til, at man er voksen og har en masse livs- og erhvervserfaring med sig.

Overvejelser om voksenuddannelse

 1. Voksenuddannelse er selvstyret
  Voksenelever er aktivt involveret i læringsprocessen, så de foretager valg, der er relevante for deres læringsmål. Som sådan leder voksne elever også deres læringsmål med vejledning fra deres mentorer. Som lærer er det vigtigt at lette målsætningen. Studerende skal have frihed til at påtage sig ansvar for deres egne valg. Når det gælder arbejdsbyrde, skal de også være proaktive i at træffe beslutninger og bidrage til processen.
 1. Voksenuddannelse udnytter viden og livserfaringer
  Under denne tilgang opmuntrer undervisere eleverne til at forbinde deres tidligere erfaringer med deres nuværende viden.
 1. Voksenuddannelse er målrettet
  Motiveringen til at lære er øget, når relevansen af ’lektionen’ gennem virkelige situationer er tydelig, især i forhold til den studerendes specifikke bekymringer. Behovet for at erhverve relevant og tilstrækkelig viden er af stor betydning. I lyset heraf er voksenuddannelse karakteriseret som målrettet, og hensigtsmæssige læringsresultater bør klart identificeres. Når læringsmålene er blevet identificeret, er det vigtigt at tilpasse læringsaktiviteterne, således at disse mål opfyldes inden for en bestemt periode. Denne tilgang er en fantastisk måde at maksimere elevernes læringserfaring på.
 1. Voksenuddannelse er relevansorienteret
  En af de bedste måder for voksne at lære er at knytte de tildelte opgaver til deres egne læringsmål. Hvis det er klart, at de aktiviteter, de er involveret i, direkte bidrager til at nå deres personlige læringsmål, vil de blive inspireret og motiveret til at deltage i projekter og gennemføre dem.
 1. Voksenuddannelse opfordrer til samarbejde
  Voksne elever trives i samarbejdsrelationer med deres undervisere. Når eleverne betragtes som kollegaer, bliver de mere produktive. Når deres bidrag er anerkendt, så er de villige til at sætte deres bedste arbejde ind.

Tag en voksenuddannelse her

Du kan blandt andet tage en erhvervsuddannelse for voksne gennem Hotel og Restaurantskolen, hvis du går med overvejelser omkring det og er blevet overbevist igennem ovenstående. Her er der i høj grad fokus på det praktiske samt et miljø, hvor mange voksen elever trives.

You may also like...